Articole

Trăirea sufletului îndrăgostit

Trăirea sufletului îndrăgostit Ce provocare este să fii îndrăgostit! Nu mai ştii cine îţi propui să fii şi nici nu prea te mai interesează. Nu mai contează ce statut ai şi nici ce ziduri ai ridicat între tine şi lume, ca să te aperi de durerea de a fi rănit. Toate se evaporă cu o viteză uluitoare. Rămâne o bucurie imposibil de descris în cuvinte, în care te regăseşti numai cu simţirile tale, cu dorinţa de a fi mereu acolo, în Prezent, şi de a savura fiecare fărâmă de realitate care ţi se oferă. Este ceva ce nu crezi că se va putea sfârşi vreodată. Simţi că zbori, ai curajul nebunesc de a face lucruri pe care nu le-ai face în mod obişnuit, ai o pasiune devoratoare şi nestăvilită pentru viaţă şi vezi partea bună şi frumoasă a lucrurilor. Porneşti dezlănţuit către orice provocare, iar lucrurile par să se desfăşoare cu mult mai multă uşurinţă, decât în monotonia apusă. Realizezi, pentru o clipă minusculă, că ceea ce vezi este o plăsmuire a minţii, o fantezie plăcută care te vrăjeşte să observi numai ceea ce îţi place, ce ai nevoie şi ce îţi doreşti. Însă alegi să păstrezi vălul iluziei jucăuşe şi să te afunzi tot mai mult în bucuria nemărginită. Este firesc să vrei să înoţi mereu în acest ocean al iubirii, pentru că acolo te întâlneşti cu Dumnezeu. În acea trăire intensă de exaltare atingi punctul culminant al regăsirii Esenţei tale Divine. Te reîntâlneşti cu Bucuria De A Fi. Atunci vrei să păstrezi acea stare pentru totdeauna. Dilatarea timpului Dacă am putea expanda acele momente unice pe termen mult mai îndelungat, am putea simţi acea Iubire pe parcursul întregii vieţi, fără atât de multe întreruperi de ritm. Alternanţele de la bucurie imensă la suferinţă ne fac să fim mereu…
Continua articolul

Fericirea vine la pachet cu responsabilitatea

Fericirea vine la pachet cu responsabilitatea Uşor sau greu de acceptat, fericirea este o lucrare personală, o muncă pe care fiecare alege să o facă în maniera sa proprie şi pe care o onorează în fiecare clipă prin ceea ce gândeşte, simte şi face în toate situaţiile de viaţă. Alegerile sunt decizii personale care necesită implicare şi perseverenţă, curaj şi responsabilitate, iubire şi respect. Cine este nefericit, nu poate face pe altcineva fericit Dacă o persoană se confruntă cu temeri, frici, traume, neînţelegeri, neîmpliniri, frustrări, convingeri neproductive, va reuşi să le proiecteze cu succes asupra celor pe care îi întâlneşte, considerându-i responsabili şi vinovaţi de propria nefericire, fără a fi conştientă de acest lucru. Va folosi aceeaşi oca pentru a măsura totul după bunul plac şi pentru a croi experienţele prin care trece după chipul şi asemănarea gândurilor şi emoţiilor sale. Acest fapt creează o inegalitate între bagajul psiho-afectiv al individului respectiv şi al celor cu care interacţionează. Persoana asupra căreia se proiectează are, la rându-i, propriile proiecţii, pe care le materializează, gândind despre celălalt că nu o iubeşte, că nu o place sau nu o preţuieşte suficient, simţind neîmplinire, nesiguranţă, neîncredere, ezitare. Rezonanţa dintre cele două personaje deviază şi se ajunge la neînţelegeri, dezamăgiri, frustrări, incertitudine, ură, ruşine, furie, greaţă ş.a., în cazul unuia sau amândurora. Asumarea propriului adevăr Dacă persoana nu reuşeşte să conştientizeze rădăcina, manifestarea şi efectele trăirilor sale, ea poate rămâne captivă într-un cerc vicios al vinovăţiei şi blamării. Dacă intensitatea nefericirii ajunge până la depresie, atunci persoana respectivă devine imună la experienţa şi trăirile celorlalţi, căutând, cu orice preţ, să îşi satisfacă propriile dorinţe şi nevoi. În acest caz, individul poate părea lipsit de empatie, iar acţiunile sale pot fi receptate ca dureroase, nemiloase şi neînţelese de către cei din jur. Poate ajunge chiar până…
Continua articolul

7 chei pentru bună dispoziţie

7 chei pentru bună dispoziţie Reţeta bunei dispoziţii este uşor de pus în practică atunci când îţi doreşti cu adevărat să schimbi ceva în bine în viaţa ta. Şi există suficiente ocazii pentru a face acest lucru. Cel mai important este să faci PRIMUL PAS pentru a dobândi o stare de bine: poţi învăţa ceva nou, poţi ieşi cu prietenii, poţi citi o carte bună, poţi călători, poţi face un lucru temerar sau poţi face sport. Alege ce prim pas ţi se potriveşte, în funcţie de starea ta, de momentul zilei, de inspiraţie, de intuiţie… 1 – Zâmbeşte mai mult.  Mai mult decât o dată pe zi. Zâmbetul tău îţi influenţează starea de spirit, iar starea ta îi contaminează şi pe cei din jur. Dacă tu ai o stare bună de spirit, ceilalţi te vor urma şi vor intra, la rândul lor, într-o stare de bună dispoziţie. 2 – Ascultă muzică. Ritmurile potrivite te vor ajuta să îţi schimbi starea, să obţii o doză de optimism potrivită pentru activităţile în care eşti antrenat. Fă-ţi o listă cu melodiile preferate şi ascultă-le de fiecare dată când lucrezi. Împrospătează şi schimbă de câte ori ai nevoie de altceva, de alt ritm, de altă stare. 3 – Visează cu ochii deschişi. Stabileşte-ţi scopuri înalte pe care să le aduci oricând, cu uşurinţă, în faţa ta. Ce îţi doreşti? Construieşte o imagine cu tine într-un viitor frumos, plin de lumină şi care să fie o realizare a ta. Plasează-te mental într-un context în care tu ţi-ai împlinit visul şi în care radiezi bucurie, încântare, efervescenţă, linişte sufletească, sentimentul de a fi reuşit, de a fi împlinit. 4 – Creează gânduri pozitive. Singurul remediu pentru stările depresive este optimismul. Acesta ia naştere numai dintr-o atitudine pozitivă a ta faţă de tine, faţă de lume, faţă de viaţă.…
Continua articolul

Farmecul schimbării

Farmecul schimbării Atunci când esti conştient că frica de schimbare este suficient de mare şi decizi că nu mai vrei să trăieşti asta, ai opţiunea de a aşeza lucrurile într-o perspectivă optimistă. Este ceva ce nu merge aşa cum vrei? Este ceva ce ar putea fi mai bine decât acum? Este nevoie de mai multă linişte şi bucurie în inima ta? Ei, bine, dacă răspunsul ar fi „Da”, la măcar una din aceste întrebări, atunci să ştii că în viaţa ta este loc de mai bine. Mai bine decât este acum. Întotdeauna este loc de mai bine. Însă, important este să reţinem că acest salt la „mai bine” poate fi unul controlat. Adică, alegerea este conştientă şi poate fi gestionată de propria persoană, astfel încât gestionarea situaţiilor inedite poate fi mult mai uşoară decât dacă persoana respectivă s-ar lăsa în voia sorţii şi ar lăsa nehotărârea şi nesiguranţa să preia controlul. Este atât de la îndemână să te complaci în prezentul „mulţumitor”, încât ajungi chiar tu, la un moment dat, să spui că „este bine aşa”, pentru că frica de a-ţi asuma schimbarea este atât de copleşitoare, încât mai bine renunţi înainte să porneşti la drum… În această etapă, avantajele prezentului perimat sunt mai mari decât avantajele pe care le poate oferi schimbarea, dacă aceasta ar avea loc. Gândeşte-te puţin ce ar putea însemna schimbarea pentru tine. Câte lucruri noi ţi se pot întâmpla, câte persoane noi şi plăcute poţi cunoaşte, câte conjuncturi favorabile ţi se aştern în cale, cât de încântat poţi să fii pentru că faci mai multe lucruri pentru tine decât făceai odinioară. Şi chiar dacă te confrunţi cu situaţii şi oameni care nu sunt neapărat pe placul tău, este important să le poţi face faţă fără prea mult efort emoţional. Preţuieşte fiecare clipă pentru că aceasta te ajută să te…
Continua articolul