Categories
Uncategorized

7 chei pentru bună dispoziţie

7 chei pentru bună dispoziţie

Reţeta bunei dispoziţii este uşor de pus în practică atunci când îţi doreşti cu adevărat să schimbi ceva în bine în viaţa ta. Şi există suficiente ocazii pentru a face acest lucru. Cel mai important este să faci PRIMUL PAS pentru a dobândi o stare de bine: poţi învăţa ceva nou, poţi ieşi cu prietenii, poţi citi o carte bună, poţi călători, poţi face un lucru temerar sau poţi face sport. Alege ce prim pas ţi se potriveşte, în funcţie de starea ta, de momentul zilei, de inspiraţie, de intuiţie…

1 – Zâmbeşte mai mult.  Mai mult decât o dată pe zi. Zâmbetul tău îţi influenţează starea de spirit, iar starea ta îi contaminează şi pe cei din jur. Dacă tu ai o stare bună de spirit, ceilalţi te vor urma şi vor intra, la rândul lor, într-o stare de bună dispoziţie.
2 – Ascultă muzică. Ritmurile potrivite te vor ajuta să îţi schimbi starea, să obţii o doză de optimism potrivită pentru activităţile în care eşti antrenat. Fă-ţi o listă cu melodiile preferate şi ascultă-le de fiecare dată când lucrezi. Împrospătează şi schimbă de câte ori ai nevoie de altceva, de alt ritm, de altă stare.
3 – Visează cu ochii deschişi. Stabileşte-ţi scopuri înalte pe care să le aduci oricând, cu uşurinţă, în faţa ta. Ce îţi doreşti? Construieşte o imagine cu tine într-un viitor frumos, plin de lumină şi care să fie o realizare a ta. Plasează-te mental într-un context în care tu ţi-ai împlinit visul şi în care radiezi bucurie, încântare, efervescenţă, linişte sufletească, sentimentul de a fi reuşit, de a fi împlinit.
4 – Creează gânduri pozitive. Singurul remediu pentru stările depresive este optimismul. Acesta ia naştere numai dintr-o atitudine pozitivă a ta faţă de tine, faţă de lume, faţă de viaţă. Eşti ceea ce gândeşti. Schimbă modul de a gândi şi viaţa ta se va schimba.
5 – Fă-ţi prieteni. Interacţionează cu cât mai multă lume, fă-ţi relaţii, prieteni noi, ieşi din casă şi uită de lâncezeala de pe canapea. O plimbare în aer liber, o ieşire cu cineva drag te pot ajuta să ieşi din starea care îţi blochează resursele.
6 – Fă mişcare. Câteva minute pe zi de gimnastică pot fi foarte benefice chiar dacă le faci singur acasă. Totul este să le faci. Porneşte radioul sau pune câteva melodii care te mobilizează şi pune muşchii în mişcare. Mintea va urma corpul, te vei simţi mai relaxat şi mai binedispus pentru că dai voie energiei să circule, eliminând blocajele.
7 – Roagă-te. Vorbeşte cu îngerii, păstrează şi dezvoltă relaţia cu divinitatea. Ai încredere în forţa uriaşă care te îndrumă în fiecare clipă, chiar dacă nu realizezi mereu acest lucru. Meditează. Ia-ţi câteva clipe în care să fii relaxat şi în care să reuşeşti să te detaşezi de tine, de griji, de lume. Lasă-te în voia respiraţiei tale din ce în ce mai line.
Eşti binecuvântat/ă!
© Iuliana Apetri, 2014

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *