Categories
Uncategorized

Farmecul schimbării

Farmecul schimbării

Atunci când esti conştient că frica de schimbare este suficient de mare şi decizi că nu mai vrei să trăieşti asta, ai opţiunea de a aşeza lucrurile într-o perspectivă optimistă.
Este ceva ce nu merge aşa cum vrei?
Este ceva ce ar putea fi mai bine decât acum?
Este nevoie de mai multă linişte şi bucurie în inima ta?
Ei, bine, dacă răspunsul ar fi „Da”, la măcar una din aceste întrebări, atunci să ştii că în viaţa ta este loc de mai bine. Mai bine decât este acum.
Întotdeauna este loc de mai bine. Însă, important este să reţinem că acest salt la „mai bine” poate fi unul controlat. Adică, alegerea este conştientă şi poate fi gestionată de propria persoană, astfel încât gestionarea situaţiilor inedite poate fi mult mai uşoară decât dacă persoana respectivă s-ar lăsa în voia sorţii şi ar lăsa nehotărârea şi nesiguranţa să preia controlul.
Este atât de la îndemână să te complaci în prezentul „mulţumitor”, încât ajungi chiar tu, la un moment dat, să spui că „este bine aşa”, pentru că frica de a-ţi asuma schimbarea este atât de copleşitoare, încât mai bine renunţi înainte să porneşti la drum… În această etapă, avantajele prezentului perimat sunt mai mari decât avantajele pe care le poate oferi schimbarea, dacă aceasta ar avea loc.
Gândeşte-te puţin ce ar putea însemna schimbarea pentru tine. Câte lucruri noi ţi se pot întâmpla, câte persoane noi şi plăcute poţi cunoaşte, câte conjuncturi favorabile ţi se aştern în cale, cât de încântat poţi să fii pentru că faci mai multe lucruri pentru tine decât făceai odinioară. Şi chiar dacă te confrunţi cu situaţii şi oameni care nu sunt neapărat pe placul tău, este important să le poţi face faţă fără prea mult efort emoţional.
Preţuieşte fiecare clipă pentru că aceasta te ajută să te transformi şi să pătrunzi în lumina a spiritului tău, acolo unde liniştea, echilibrul şi bucuria se întâlnesc şi te apropie de conştiinţa divină universală.
Ascute-ţi simţurile şi:
– recunoaşte scuzele pe care le inventezi de fiecare dată când schimbarea bate la uşă;
– începe cu un prim pas care să te conducă spre rezultate oricât de mici;
– schimbă ceva în programul tău;
– observă de câte ori spui că nu poţi şi nu vrei să faci ceva pentru tine;
– fii optimist;
– obişnuieşte-te cu fiecare schimbare importantă, pe rând;
– descoperă care sunt posibilele efecte ale refuzului de a accepta schimbarea.
Acestea sunt măcar câteva repere care te pot ajuta să accepţi schimbarea în toate formele ei. Dacă îţi faci timp pentru a afla răspunsurile, ai şanse ca lucrurile din viaţa ta să fie în controlul tău şi deschizi poarta către autocunoaştere. În clipa în care te descoperi, când îţi dai seama cât de multe resurse ai la dispoziţie şi de care nu eşti conştient, când realizezi cât de multe poţi să faci şi câtă bucurie încape în viaţa ta, câtă inspiraţie şi voie bună împărtăşeşti celorlalţi, atunci cu siguranţă vei putea admite că schimbarea are un farmec deosebit, pe care abia aştepţi să îl savurezi. Chiar dacă aceste certitudini apar, de obicei, în viitor.
Te-ai obişnuit cu ideea?
© Iuliana Apetri, 2014

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *