NLP

NLP este acronimul sintagmei englezeşti Neuro-Linguistic Programming.

Bazele teoretice ale NLP au fost evidenţiate de către Richard Bandler şi John Grinder în America anilor `70. Domeniu de sine stătător, programarea neuro-lingvistică reprezintă studiul experienţei subiective umane şi este rezultatul interacţiunii dintre:
1 – elementele aparţinând sistemului nostru nervos (neuro),
2 – sferei lingvistice (limbaj) şi
3 – modalităţii în care se realizează conexiunile neurologice după care funcţionează programele noastre. Aceste programe reprezintă o serie de strategii conform cărora acţionăm la un moment dat, într-un anumit context, şi poartă amprentele educaţiei pe care am primit-o, mediului cultural în care ne-am dezvoltat şi modului în care am învăţat sau am fost învăţaţi să acţionăm.

Relaţiile dintre cele trei componente sunt de ordin sistemic, însuşi termenul de programare fiind preluat din teoria sistemelor, iar efectul acestui melanj interdisciplinar este structurarea perfectă a informaţiei, atât la nivel conştient, cât şi inconştient, pentru obţinerea unui autocontrol cât mai eficient asupra propriei vieţi.

NLP te învaţă principiile de funcţionare a minţii tale. Prin metodele, strategiile, tehnicile şi exerciţiile oferite de acest domeniu educativ non-formal, poţi să te situezi la un nivel superior al eficienţei în viaţa ta. Poţi să îţi stabileşti singur standardul de dezvoltare şi de autocunoaştere la care vrei să ajungi. Poţi să identifici şi să exploatezi cu succes resursele nebănuite care te vor ajuta în situaţii dificile şi să fii pregătit în faţa provocărilor care te aşteaptă.

Scopul utilizării tehnicilor si a metodelor programării neuro-lingvistice este de a avea acces cu usurinţă la marea de resurse interne, de a ne atinge scopurile în mod potrivit şi ecologic pentru noi înşine şi pentru ceilalţi, de a atrage calitatea şi performanţa, de a împărtăşi experienţele noastre şi celorlalţi, de a face cu uşurinţă trecerea de la o viaţă bună la o viaţă fericită.

Niveluri de formare in NLP

Asigurăm formări de lungă durată în programare neuro-lingvistică, la toate nivelurile:
1 – NLP Practitioner
2 – NLP Master
3 – NLP Coach
4 – NLP Trainer
5 – NLP Master Trainer

Diplomele oferite la finalizarea cursurilor poartă sigiliul Asociaţiei Române pentru Programare Neuro-Lingvistică (ARONLP) şi, la cerere, sigilii oferite de asociaţiile germană, europeană şi internaţională pentru NLP (DVNLP, EANLP şi IANLP).